Nyttige tips

Hvilke flyselskap flyr til Grand Canaria? 

Søk reise med Google Flights:

Gå direkte til flyselskapets hjemmeside: 

Hvordan komme seg fra flyplassen i Las Palmas til Puerto de Mogán?

Kilde: Canaria Journalen

Buss på Grand Canaria

Bussnettet på Gran Canaria er velfungerende og godt utbygd, og billettprisene er svært hyggelige.
 
De blå bussene med logoen til busselskapet Global på siden går til stort sett alle byer og steder på Gran Canaria. 

Bybussene i Las Palmas er gule, og dekker store deler av byen med hyppige avganger på de fleste rutene.

Klikk her for informasjon om alle bussrutene som går rundt omkring på Gran Canaria.

Busslinjer fra flyplassen på Gran Canaria
 

Busselskapet Global står for bussrutene som går rundt omkring på øya. Nye bussholdeplasser ble åpnet på flyplassen i november 2014 ved en rundkjøring nær parkeringsplassene. For å komme dit, må du gå fra avgangshallen og gjennom parkeringsområdet. Se etter de blå bussene hvor det står Global på siden.
 

  • Til Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa de Tauro og Playa de Cura, som ligger lenger sørvest på Gran Canaria, kan du ta buss nummer 91. Dette er en ekspressbuss som går en gang i timen med endestopp i Las Palmas i nord og Playa de Cura i sørvest. Den har ingen stopp mellom Carrizal ved flyplassen og Arguineguin, og siste avgang fra flyplassen er 20.36. Buss nummer 90 går den samme strekningen, men bare fram til 17.44. I tillegg går buss nummer 01 hvert 20. minutt, med siste avgang 23.53, men denne kjører kystveien med mange stopp, og tar lang tid. Fra flyplassen til «norskebyen» Arguineguin koster det cirka 5 euro i 2014. Til Playa de Cura, som er siste stopp for buss 91 og 90, koster det litt over 6 euro. 
  • Videre til Taurito og Puerto de Mogan, som ligger enda lenger sørvest, må du ta nummer 91 eller 90 til Playa de Cura, og bytte buss til nummer 1, 32 eller 33 resten av strekningen, eller ta «somlebussen» 01 hele strekningen (siste avgang 23.53). Fra flyplassen til Puerto de Mogan koster det litt under 7 euro i 2014. 

Drosje

Drosjer er det flust av i byene og på turiststedene på Gran Canaria. Takstene er de billigste i Spania og blant de billigste i Vest-Europa.

Drosjene på Gran Canaria er hvite med grønt lysskilt på taket og skrå striper på fremdørene. Du trenger ikke å avtale pris på forhånd i og med at det offisielle, regulerte prissystemet fungerer bra.

Men spør gjerne drosjesjåføren før turen starter hvor mye det omtrent vil koste hvis du skal reise langt.

Det er også mulig å kjøre faste rundturer på Gran Canaria med drosje til en rimelig pris med noen av taxiselskapene. En åtte timers rundtur rundt øya kan du få for ikke så mye over 200 euro (2015). Da er det også tid til å ta pauser under veis, i og med at kjøretiden rundt øya normalt under tre timer. Med fire passasjerer i drosjen blir det drøyt 50 euro per person.

Drosjepriser på Gran Canaria i 2012
Offisielle drosjepriser fra drosjeforeningen Socomtaxi per 2015 er cirka 1,10 euro per kilometer på hverdager kl. 6-22, og 1,26 euro per kilometer helgedager og hverdager kl. 22-6.

  • Fra flyplassen til Puerto de Mogan koster drosjen cirka 70 euro.
  • Drosjeturer mellom kokken 22.00 og 6.00 og på helligdager koster cirka 20 prosent mer.
  • Mer informasjon, priseksempler og et verktøy for å beregne pris for turer finnes på Socomtaxis nettsider. Der kan du også bestille drosje.